Dit verdient wereldkampioene Nina Derwael: "Komen voetballers hun bed niet voor uit"

Dit verdient wereldkampioene Nina Derwael:
Woensdag 2 Januari 2019 - 10:05   I   Foto: Photonews   I   door Fabian Morren

De 18-jarige Nina Derwael werd wereldkampioen turnen in 2018. Rijk is ze er echter nog niet van geworden. Nina verdient een peulschil vergeleken met voetballers. "Voetballers komen daarvoor hun bed nog niet uit", zegt haar moeder Marijke Lammens in Het Laatste Nieuws.

Sponsors heeft Derwael amper en haar topsportcontract levert haar amper 1.200 euro per maand op. Voor haar WK-medaille kreeg ze nog eens 2.500 euro. "Het is nu eenmaal een feit dat Nina met haar topsportcontract 1.200 euro per maand verdient. Dat heeft ook te maken met het feit dat ze haar sport combineert met haar studies, maar ze wil kost wat kost haar diploma behalen", aldus mama Marijke Lammens. 

"Kijk, we zijn fier en we zijn dankbaar dat ze haar sport op topniveau kan beoefenen, maar sommige voetballers komen hun bed nog niet uit voor wat er voor Nina financieel tegenover staat. En ook op vlak van sponsors is het zeer dun bezaaid. Wij hebben er eentje."

Buitenlandse turners verdienen meer dan Derwael. "Als Russische turnsters met succes van een of ander internationaal tornooi naar Moskou terugkeren, staat er een Lexus klaar. En ze mogen die dan houden, hé", vertelt Lammens. "Niet dat ik aan onze regeringsleider een Lexus vraag, maar het blijft een feit dat België zuinig omspringt met zijn wereldkampioenen die buiten de driehoek tennis, wielrennen en voetbal vallen. Dat was voor Fred Deburghgraeve, Pieter Timmers en Tia Hellebaut niet anders. Laat ons hopen dat het voor Nina aan de vooravond van de Olympische Spelen anders zal worden, al betwijfel ik dat."

TAGS  I  Nina Derwael  I  sport