-->

Sneeuw zorgt voor chaos: "Keer nu al terug uit Oostenrijk"

Sneeuw zorgt voor chaos:
Vrijdag 4 Januari 2019 - 13:10   I   Foto: Twitter   I   door Fabian Morren

Mobiliteitsorganisatie Touring roept, wintersporters die vanuit Oostenrijk terug moeten, op om vandaag nog te vertrekken als het kan. "Wie vertrekt, checkt best wel op voorhand welke wegen al vrijgemaakt zijn”, aldus Danny Smagghe.

Het einde van de kerstvakantie nadert en dan keren traditioneel veel wintersporters terug naar huis. Touring raadt aan dat vandaag nog te doen indien mogelijk. Vooral in Noord-Tirol, SalzburgerLand, Neder-Oostenrijk en Steiermarken zal vanaf vandaag veel sneeuw vallen. Er wordt de komende drie dagen tot anderhalve meter sneeuw verwacht.

"De mensen die vandaag kunnen vertrekken, raden we aan om dat ook te doen.” Smagghe vraagt reizigers wel rekening te houden met de moeilijke omstandigheden op de weg.

“In Oostenrijk hebben ze het nodige materieel om de wegen snel vrij te maken. Aan de andere kant moet iedereen die vertrekt wel zijn voorzorgen nemen. Ik zou aanraden een overlevingspakket te voorzien: voldoende water, eten en een paar dekens voor als er een lange file zou zijn of de auto in panne zou zijn.”

TAGS  I  Oostenrijk