Vrijdag 23 Augustus 2019 - 12:00   I   Foto: Facebook  I   Bron: Het Belang van Limburg  I   door Redactie

Sven (35) is impotent na het nemen van antidepressiva: "'s Avonds was zijn erectie nog niet voorbij"

Sven Pernot (35) uit Bilzen begon met het antidepressivum Quetiapine. Twee weken later kreeg hij priapisme. Dat is een aanhoudende erectie. De man werd na dertig uur geopereerd, maar toen was het al te laat. Hij is blijvend impotent.

Sven (35) is impotent na het nemen van antidepressiva:

“Op aanraden van mijn psychiater ben ik overgeschakeld naar Quetiapine”, zegt Sven in Het Belang van Limburg. “Een medicijn dat ik in het verleden nog genomen heb, zonder problemen.”

Twee weken later, op 5 mei, werd Sven wakker met een erectie. "Dat was een zondagochtend. ’s Avonds was de erectie nog niet voorbij”, zegt zijn vriendin Eva (47). “Ik heb nog gezegd: Hoe loop jij er al de hele dag bij? Maar het begon erg pijn te doen. Toen zijn erectie maandagochtend nog altijd niet weg was, heeft hij het tegen een verpleegster gezegd. Hij moest onmiddellijk naar spoed.”

Blijvende schade

“Ze hebben met naalden in mijn penis geprikt, het bloed eruit proberen te halen, maar niets hielp”, zegt Sven. “Uiteindelijk werd ik geopereerd.” Het kwaad was toen al geschied. “Als een erectie langer dan zes uur duurt, kan er al blijvende schade zijn”, zegt Eva. “Bij Sven heeft het dertig uur geduurd: al de zwellichaampjes zijn afgestorven. Als we dat hadden geweten, waren we natuurlijk veel sneller naar het ziekenhuis gegaan."

Sven en Eva eisen een schadevergoeding. Priapisme staat als mogelijke bijwerkingen op de bijsluiter. “Eén kans op 10.000 stond in de bijsluiter, maar ze hebben dat op voorhand nooit gezegd toen ze hem de medicatie gaven”, zegt Eva. “Hoofdpijn of buikpijn: dat zijn bijwerkingen. Maar dit noem ik geen bijwerking meer."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sven Pernot  I  erectie  I  priapisme  I  n365