Zaterdag 14 September 2019 - 11:27   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Didier Reynders in nauwe schoentjes na klacht wegens corruptie en witwassen

Het parket van Brussel voert een opsporingsonderzoek naar vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR). Dat onderzoek komt er nadat een voormalig geheim agent van de Staatsveiligheid in april naar de federale gerechtelijke politie is gestapt met aantijgingen van corruptie en witwassen.

Didier Reynders in nauwe schoentjes na klacht wegens corruptie en witwassen

De Tijd kon het proces-verbaal inkijken dat destijds door de politie werd opgesteld. De man werkte van 1 maart 2007 tot 1 maart 2018 werkte voor de Staatsveiligheid, vooral op de economische sectie. Zo zou hij onder meer via informanten kennis hebben gekregen van praktijken van witwassen en corruptie.

Onder meer bij de bouw van de Belgische ambassade in Kinsasha zou smeergeld aan te pas zijn gekomen. Er zou ook omkoping gebeurd zijn door wapenhandelaars. “Wellicht is dit opnieuw een montage van dezelfde kwaadaardige man die telkens weer probeert te beschadigen”, reageert John Hendrickx, de woordvoerder van Reynders.

Reynders zelf zegt geen weet te hebben van een onderzoek. Hij ontkent ook de aantijgingen. Reynders heeft zijn advocaat gevraagd om contact op te nemen met het parket.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Didier Reynders