Jens Dendoncker praat openhartig over ziekte: "Mag ik mijn kind wel vasthouden?" Buitenland
Buitenland

Jens Dendoncker praat openhartig over ziekte: "Mag ik mijn kind wel vasthouden?"

Jens Dendoncker praat openhartig over ziekte: "Mag ik mijn kind wel vasthouden?"

Jens Dendoncker kampt met aanvallen van epilepsie. Gemiddeld één om de twee à drie weken krijgt hij te maken met zo'n aanval.

"Toen ik pas samen was met Lauren (Versnick) besefte ik pas hoezeer ik me aanpas zonder daar nog bij stil te staan”, vertelt Jens in De Morgen. “Ik mag sowieso niet zelf rijden, maar in de auto zal ik altijd achteraan gaan zitten, zodat ik tijdens een aanval niet op de chauffeur of de versnellingspook val. Ik probeer altijd tegen een muur te zitten zodat ik niet achterover kan keilen. Ik zal nooit een lift nemen, want vastzitten is enger dan van de trap vallen."

"Het gaat over domme dingen hè: eigenlijk zou ik alleen maar mogen koken als er iemand in de buurt is. Stel je voor dat ik een aanval krijg terwijl er potten en pannen op het vuur staan", zegt Jens. Zelfs het krijgen van kinderen is niet evident voor hem. "Er is mij onlangs gegarandeerd dat mijn vorm van epilepsie niet erfelijk is. Maar dan nog: mag ik mijn kleine wel vasthouden? Of mag ik daar nooit alleen mee zijn?"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws