Zaterdag 28 September 2019 - 13:00   I   door Redactie

KMI waarschuwt voor bijzonder slecht weer zondag: Dit kunnen we verwachten

Vandaag is het wisselend bewolkt met enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf de Franse grens. De maxima schommelen tussen 13 graden in Hoog-België en 18 graden in het centrum van het land. De zuidwestelijke wind waait matig tot vrij krachtig en vlak aan zee soms krachtig met rukwinden tussen 50 en 65 km/u, lokaal mogelijk wat meer.

KMI waarschuwt voor bijzonder slecht weer zondag: Dit kunnen we verwachten

Vanavond wordt het overwegend droog met opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en gaat het opnieuw regenen vanaf het westen. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog tot de ochtend. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait eerst matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 50 km/u en neemt tegen het eind van de nacht toe uit zuidzuidwest met dan rukwinden tot 60 km/u.

Zondag trekt een depressiekern net ten noorden van ons land. Storingen verbonden aan deze depressie zorgen voor regelmatig regen of buien, met kans op een plaatselijke donderslag. Er staat bovendien vrij veel wind. De maxima liggen tussen 14 graden op de Ardense Hoogten en 19 graden in het westen. De zuidwestenwind waait vrij krachtig tot krachtig in het binnenland, krachtig tot mogelijk zeer krachtig aan zee en stormachtig op zee. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 à 80 km/u in het binnenland en mogelijk wat meer aan zee. Er is ook code geel van kracht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  storm