Alexander De Croo wordt eerste minister, reacties zijn onverbiddelijk: “Is dit een grap, ofzo?” Politiek
Politiek

Alexander De Croo wordt eerste minister, reacties zijn onverbiddelijk: “Is dit een grap, ofzo?”

Alexander De Croo wordt eerste minister, reacties zijn onverbiddelijk: “Is dit een grap, ofzo?”

De kogel is door de kerk. Alexander De Croo (44) van Open VLD wordt de nieuwe eerste minister van België. Geen verrassing, maar niet iedereen is hiermee gediend, zo blijkt.

De eerste reacties van de kiezers zijn alvast niet mals. Zij vinden dat iemand van een partij die de verkiezingen verloor het niet verdient om zulke hoge post te bekleden. “De verliezers aan zet. Kan het nog lachwekkender?”, klinkt het in een reactie op de sociale media. “De grootste verliezer is er toch weer in geslaagd… Ik kan dit echt niet vatten”, schrijft een ander.

“Dit is een grap, toch?”, is de commentaar van een misnoegde Vlaming. “Wat een land hebben wij toch?! Hoe minder je haalt, hoe meer je krijgt! Ik ben geen Belg ik ben Vlaming!” “Wat een zwarte woensdag”, zegt iemand. “Dit is niet de keuze van de kiezer. Met de geboorte van Vivaldi is onze democratie gestorven!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws