Bart De Wever vreest het ergste na telefoontje met Marc Van Ranst Politiek
Politiek

Bart De Wever vreest het ergste na telefoontje met Marc Van Ranst

Bart De Wever vreest het ergste na telefoontje met Marc Van Ranst

Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever maakt zich grote zorgen over de omikronvariant. "Als het slecht wordt, zal het heel slecht zijn. 2022 zal op 2021 lijken en dat leek al op 2020", klinkt het.

De Wever sluit een lockdown zoals in Nederland niet uit. "Omikron is op komst, dat weten we. Het Verenigd Koninkrijk is het voorbeeld voor wat er komt: zij lopen voorop en hebben een gelijkaardige vaccinatiegraad. Wat daar gebeurt, zal mee bepalen wat wij moeten doen", geeft hij aan bij VTM NIEUWS.

Op 22 december staat er een nieuw Overlegcomité gepland. “De 22ste zal nog vroeg zijn om heel goed in te schatten wat er gaat gebeuren", meent De Wever. "Het is voor de mensen moeilijk te begrijpen dat de ene golf zakt, maar de andere al aan het stijgen is."

"Het is koffiedikkijken… Ik heb dat woord (lockdown, red.) gisteren ook gehoord, ik heb Marc Van Ranst en een aantal anderen gebeld. Je kan zeggen dat er grote bezorgdheid is. Als het slecht is, zal het héél slecht worden."

"2022 zal jaar daarom een jaar worden als ’21 en dat leek al op ’20", vervolgt De Wever. "Het begint écht lang te duren. Daarom hoop ik dat we maatregelen nemen die we lang kunnen volhouden. Die jojo met die lockdowns, dat kunnen we niet nog jaren volhouden.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws