Bewolkt, buien, maar ook sneeuwvlokken: Dit staat ons de komende dagen te wachten Royalty
Royalty

Bewolkt, buien, maar ook sneeuwvlokken: Dit staat ons de komende dagen te wachten

Bewolkt, buien, maar ook sneeuwvlokken: Dit staat ons de komende dagen te wachten

Vandaag start de dag met opklaringen in het westen met wat nevel of enkele mistbanken op sommige plaatsen, terwijl het in het zuidoosten regent. Dat meldt het KMI.

Na het traag oplossen van het ochtendgrijs wordt het wisselend bewolkt met opklaringen en wolkenvelden, waaruit deze namiddag soms enkele (mogelijk onweerachtige) buien kunnen vallen in het westen van het land. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt met regen gedurende een groot deel van de dag (met op de toppen van de Ardennen lans op wat natte sneeuw).

Vannacht zijn er nog enkele buien mogelijk in het westen. Op veel plaatsen blijft het droog met eerst opklaringen. Nadien wordt er nevel, mist en lage wolken gevormd op veel plaatsen. De minima liggen tussen 2 en 8 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Donderdag en vrijdag

Donderdagochtend krijgt de Kuststreek buien vanaf de Noordzee te verwerken. Lokaal zijn deze intens en onweerachtig. Elders is het rustiger met zelfs ochtendgrijs (nevel of mist) in het oosten en een groot deel van het centrum. In de namiddag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en vallen er overal buien. In de Ardennen blijft het zwaarbewolkt (en lokaal vallen er tussen de regendruppels ook enkele smeltende sneeuwvlokken).

Vrijdag schuift een hogedrukgebied nabij de Atlantische Oceaan op richting onze streken. Schaarse opklaringen en soms talrijke wolkenvelden wisselen elkaar af, waaruit lokaal nog enkele buitjes kunnen vallen. Op het Ardense reliëf zal het ochtendgrijs (lage bewolking) ook zorgen voor een verminderd zicht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws