Cafés dreigen in heel het land weer te moeten sluiten Royalty
Royalty

Cafés dreigen in heel het land weer te moeten sluiten

Cafés dreigen in heel het land weer te moeten sluiten

Biostatisticus Geert Molenberghs laat aan VTM NIEUWS weten dat we nu echt niet veraf meer zitten van een nieuwe lockdown. Helaas blijven de coronacijfers de verkeerde kant uitgaan. Mogelijk volstaan de huidige maatregelen niet. Cafés dreigen overal te moeten sluiten. In Brussel is dat al het geval.

"Het is niet vijf voor twaalf, het is kwart na twaalf dat we zeggen. We zitten echt in de laatste fase voor een lockdown. We kunnen het nog vermijden hopelijk. Maar dan moeten we echt wel een aantal maatregelen nemen", zegt biostatisticus Geert Molenberghs aan VTM NIEUWS. "Dat zou kunnen zijn telewerken terug verplichten in plaats van aanraden. Maar ook ingrijpen bij tavernes van sportclubs en in de horeca. Ook kantines en cafés sluiten eventueel."

"We hebben het sluitingsuur nu vervroegd, maar in zones waar de cijfers toch slecht zijn moeten we misschien toch over een sluiting nadenken. En in het hoger onderwijs is het het natuurlijk zo dat online lesgeven wat minder pijnlijk is dan in het middelbaar of de lagere school. Jongeren zijn voor een stuk motor van de epidemie. Daar zullen we toch ook moeten op inzetten."

Populair

Laatste nieuws