Epidemioloog Pierre Van Damme: “Het is nu echt hét moment om het loslaten van de maatregelen te bespreken” Royalty
Royalty

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Het is nu echt hét moment om het loslaten van de maatregelen te bespreken”

Epidemioloog Pierre Van Damme: “Het is nu echt hét moment om het loslaten van de maatregelen te bespreken”

Epidemioloog Pierre Van Damme van de Universiteit van Antwerpen zegt voorzichtig positief te zijn wanneer hij de grafiek van het aantal ziekenhuisopnames bekijkt.

"Ik ben voorzichtig positief omdat het weekendcijfers zijn”, aldus Van Damme in het VTM Nieuws. “We weten dat daar altijd wat vertraging op is. Het is natuurlijk positief dat we een zeker constante zien de voorbije dagen en dat is heel belangrijk. Dat wil zeggen dat we de epidemie een beetje aan het beheersen zijn vanuit de ziekenhuizen en de vele maatregelen die getroffen zijn. De inspanning die gedurende drie weken door alle Belgen hebben dus zeker zin gehad."

Veel mensen kijken dan ook uit naar een minder strak regime. “Nu moeten we gewoon blijven handhaven, daar is iedereen het over akkoord”, zegt Van Damme. “We kunnen wel beginnen kijken naar hoe we de maatregelen gaan loslaten."

"Het is echt het moment om dat te gaan bespreken. Dat gebeurt ook in de deelregeringen en de federale overheid. Zo kunnen we zien welke maatregelen we gaan treffen om geen jojo-effect te veroorzaken."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws