Familie van jongste verdachte (14) groepsverkrachting moet onderduiken voor doodsbedreigingen: "Hij heeft het meisje niet aangeraakt of gefotografeerd" Royalty
Royalty

Familie van jongste verdachte (14) groepsverkrachting moet onderduiken voor doodsbedreigingen: "Hij heeft het meisje niet aangeraakt of gefotografeerd"

Familie van jongste verdachte (14) groepsverkrachting moet onderduiken voor doodsbedreigingen: "Hij heeft het meisje niet aangeraakt of gefotografeerd"

De familie van de jongste verdachte (14) van de groepsverkrachting in Gent leeft momenteel ondergedoken. Dat laat de advocaat van de tiener weten aan VTM NIEUWS. Hij roept op tot redelijkheid.

"Hun adres en naam staan op het internet. Er moet maar een gek rondlopen die iets doms wil doen", zegt advocaat Marc Schollier. Een meisje van 14 werd op 15 mei op een begraafplaats in Gent aangerand en verkracht door een groep van vijf jongeren. Ze maakten er ook beelden van en verspreidden die via de sociale media. Toen het meisje die beelden zag, stapte ze uit het leven.

Onder de vijf verdachten zijn drie minderjarigen. De namen van de verdachten en hun adressen circuleren op sociale media. “Ik treed enkel op voor de 14-jarige jongen. Hij ontkent dat hij het meisje heeft aangeraakt of zou gefotografeerd hebben en foto’s zou verspreid hebben”, zegt meester Schollier aan VTM NIEUWS.

"Die jongen vindt het ook verschrikkelijk dat het meisje gestorven is"

“Hij wordt hier afgeschilderd als een zware crimineel. De jongen vindt het ook verschrikkelijk dat het meisje gestorven is. Hij kan daar niets aan doen. Hij en zijn familie worden nu bedreigd door mensen die het recht in eigen handen willen nemen. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

“Men heeft het over een groepsverkrachting", vervolgt Schollier. "Mensen gaan zich daar van alles bij voorstellen. Men moet communiceren wat er echt gebeurd is, zodat men in alle sereniteit het onderzoek verder kan voeren zonder dat er mensen zijn die het nodig vinden om zelf rechtertje te gaan spelen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws