Frank Vandenbroucke spreekt klare taal: “Daarom gaan de maatregelen pas maandag van kracht” Royalty
Royalty

Frank Vandenbroucke spreekt klare taal: “Daarom gaan de maatregelen pas maandag van kracht”

Frank Vandenbroucke spreekt klare taal: “Daarom gaan de maatregelen pas maandag van kracht”

Frank Vandenbroucke was zaterdagavond te gast in het ‘VTM Nieuws’. Hier gaf hij wat meer uitleg over de verstrengde maatregelen. Vele mensen vragen zich af waarom deze pas vanaf maandag in voege gaan.

"De reden waarom we pas maandag met de maatregelen starten, is dat er deze keer zeer kordaat zal gehandhaafd worden door de politie", vertelt Vandenbroucke. "Alle politiediensten van dit land worden ingezet, het is alle hens aan dek. Het zal geen verhaal meer zijn van vermaningen, maar van boetes en straf. Want we willen niet dat de vele goeie mensen die de regels volgen moeten zien dat er sommigen zijn die er de kantjes vanaf lopen. We gaan dus zeer streng zijn."

“Omdat we zeer streng willen handhaven, moet er natuurlijk een besluit zijn dat juridisch waterdicht is", weet de minister van Volksgezondheid. "Dat hebben we klaar tegen zondag, maar dat betekent dat je dat pas kunt laten ingaan vanaf maandag. Ondertussen wil ik toch vragen dat de mensen in godsnaam hun verstand gebruiken. Morgen kan je naar de Ronde van Vlaanderen kijken, maar doe dat thuis, dat is fantastisch. Begin geen feestjes te organiseren, dat is gewoon dom", besluit Vandenbroucke.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws