Herman Goossens trekt quarantaineduur in vraag: “Twee weken is te lang en totaal niet realistisch” Royalty
Royalty

Herman Goossens trekt quarantaineduur in vraag: “Twee weken is te lang en totaal niet realistisch”

Herman Goossens trekt quarantaineduur in vraag: “Twee weken is te lang en totaal niet realistisch”

De ministers van Volksgezondheid bekijken of de tijd dat iemand in quarantaine moet wanneer hij of zij vermoedelijk besmet is met Covid-19, korter kan. Die periode duurt nu twee weken, maar de praktijk leert dat dat in principe te lang is.

"Als heel veel mensen in quarantaine moeten gaan, dan heeft dat natuurlijk een impact op die mensen. Het is zwaar om dragen, en ik denk ook niet realistisch”, zegt Herman Goossens in ‘Het Journaal’. “Vooral in wijken waar mensen in kleine ruimtes leven. Maar bovendien kunnen kinderen bijvoorbeeld twee weken niet naar school of de mensen kunnen twee weken niet gaan werken. Dat heeft ook een enorme economische kost."

Volgens Goossens zijn die veertien dagen wellicht ook helemaal niet nodig. Na een week al kan men uitsluiten of iemand al dan niet besmet is. “Ik zou voorstellen om een quarantaine van zeven dagen te voorzien, testen, en als iemand negatief test dan zou die persoon wat mij betreft opnieuw kunnen gaan werken, of de kinderen opnieuw naar school kunnen gaan. Ik denk dat dat een realistischer beleid is dat veel meer zal gedragen worden door de bevolking”, besluit Goossens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws