Intensivist Geert Meyfroidt spreekt duidelijke taal: “Het zal je vader maar zijn” Royalty
Royalty

Intensivist Geert Meyfroidt spreekt duidelijke taal: “Het zal je vader maar zijn”

Intensivist Geert Meyfroidt spreekt duidelijke taal: “Het zal je vader maar zijn”

De afgelopen dagen was er heel wat te doen over de ziekenhuizen die elkaars patiënten overnemen. Dat lijkt allesbehalve vanzelf te gaan. Het ontvangende ziekenhuis heet natuurlijk ook bedden die het moet vrijhouden voor Covid en heeft ook andere activiteiten gepland.

"Waarom het minder goed lijkt te gaan is omdat onze ambitie zo hoog ligt nu”, zegt Geert Meyfroidt van de Belgische vereniging van intensivisten. “Vorige keer hebben we op voorhand alle zorg gestopt, hebben ziekenhuizen zich laten leegmaken en zijn die dan gevuld met covid-patiënten. We hebben gezien dat dat voor de niet-covid-patiënten niet zo goed was. We proberen dus zo lang mogelijk de gewone activiteiten te laten doorgaan."

“Die twee stromen lopen nu eigenlijk continu parallel”, aldus Meyfroidt. “Dat wil zeggen dat het ontvangende ziekenhuis ook een gepland operatieprogramma heeft voor de dag erop en daar liever niet op beknibbeld in het belang van de patiënt die die dag gepland is. Het zal je vader of een familielid maar zijn die gepland staat voor een ingreep en die moet ineens uitgesteld worden voor een patiënt uit een andere regio."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws