Jill Peeters: "Ik ben ziek geworden van mijn weerkaarten" Royalty
Royalty

Jill Peeters: "Ik ben ziek geworden van mijn weerkaarten"

Jill Peeters: "Ik ben ziek geworden van mijn weerkaarten"

Jill Peeters stopte als weervrouw en houdt zich nu nog meer bezig met het klimaat. Volgens haar is er een te negatief beeld geschetst rond de problematiek. Al zag ze het zelf ook een tijdje niet meer zitten.

"Ik heb een heel angstige periode gehad. Ik zag op mijn weerkaarten zo veel veranderen, dat ik er ziek van werd. Weersituaties met een zomerse opbouw in volle winterperiode. Ik was mijn houvast kwijt, want zo had ik het niet geleerd", vertelt Peeters in Het Nieuwsblad.

"En mijn eerste reflex was: Ik moet iets doen. Maar je kunt nooit genoeg doen, en zo kom je terecht in negativiteit en een groot gevoel van machteloosheid. Intussen heb ik mijn focus verlegd van doen naar zijn. Wie kan ik in die transitie naar duurzaamheid zíjn? In elke overgangsperiode heb je pioniers. Dat zijn de doeners, de creatieve ondernemers die oplossingen bedenkingen. Je hebt de volgers, de mensen die wachten. En daartussen heb je de verbinders, de mensen die die twee met elkaar in contact brengen."

"Ik heb lang gedacht dat ik een pionier moest zijn en de wereld moest redden. Nu weet ik dat mijn sterkte is om te zeggen: Lieve mensen, we zitten met een probleem, maar hé, er zijn oplossingen! Ik wil positieve impact hebben. Ze hebben me al de Erika Vlieghe van het klimaat genoemd, of de Goedele Liekens."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws