Jongen van amper 11 jaar overleden door vogelgriep Royalty
Royalty

Jongen van amper 11 jaar overleden door vogelgriep

Jongen van amper 11 jaar overleden door vogelgriep

De dood van een 11-jarige jongen als gevolg van Multi Orgaan Falen in India, heeft geleid tot de vrees voor een uitbraak van vogelgriep. De jongen, die de ziekte opliep, wordt beschouwd als het eerste gedocumenteerde geval en overlijden door de H5N1-stam van het virus in het land.

Het kind stierf begin juli aan de ziekte. "Aanvankelijk vermoedden de artsen Covid-19, daarna griep", legt de arts uit, die de jongen behandelde. ''De monsters van de jongen werden voor onderzoek naar het virologisch instituut in Pune gestuurd. "Hij bleek vogelgriep te hebben en er werd direct contact gezocht."

Vogelgriep kan overgedragen worden na direct contact met dode of levende besmette vogels of via hun uitwerpselen. Hoe de jongen het virus heeft opgelopen, blijft een raadsel.

Er werden ook geen vermoedelijke gevallen van vogelgriep gevonden in de streek waar de jongen woonde. Gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie stellen dat er in totaal 862 gevallen van H5N1-infecties over de hele wereld zijn gemeld, waarvan 455 dodelijke.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws