Koning Filip in diepe rouw na overlijden Royalty
Royalty

Koning Filip in diepe rouw na overlijden

Koning Filip in diepe rouw na overlijden

Graaf Paul Buysse, een prominente Belgische zakenman en vertrouweling van het Belgische koningshuis en koning Filip, is op 78-jarige leeftijd overleden na een jaar van ernstige ziekte. Als een van de meest invloedrijke figuren van zijn generatie, liet hij een indrukwekkende erfenis achter in de Belgische zakenwereld.

Buysse begon zijn loopbaan bij Ford Motor Company en klom op tot leidinggevende posities bij verschillende grote bedrijven. Hij was onder andere algemeen directeur van British Leyland Belgium en stond aan het hoofd van Tenneco Belgium. Zijn carrière bracht hem ook naar Engeland, waar hij werkte voor J.I. Case en de industriële holding BTR.

In 1998 werd Buysse CEO van het Britse Vickers. Na zijn terugkeer naar België werd hij voorzitter van staaldraadbedrijf Bekaert, en in 2014 kreeg hij de adellijke titel van graaf van koning Filip. Hij was ook voorzitter van de raad van bestuur van Immobel en van de Koninklijke Schenking.

Graaf Buysse, die drie keer getrouwd was en vijf kinderen naliet, wordt herinnerd als een succesvolle zakenman die een rijk professioneel leven leidde en een diepe impact had op de Belgische industrie en samenleving.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws