Koningin Paola (85) neemt pijnlijk besluit door slechte gezondheid: "Afscheid" Royalty
Royalty

Koningin Paola (85) neemt pijnlijk besluit door slechte gezondheid: "Afscheid"

Koningin Paola (85) neemt pijnlijk besluit door slechte gezondheid: "Afscheid"

Koningin Paola sukkelt de laatste jaren met haar gezondheid. Daarom beseft ze maar al te goed dat ze haar levenswerk moet veiligstellen bij haar schoondochters koningin Mathilde en prinses Claire.

Sinds de troonsafstand van koning Albert in 2013 geniet koningin Paola van haar oude dag samen met haar man. Zo verschijnt ze nog zelden in het openbaar en ook haar officiële activiteiten en verplichtingen heeft ze beperkt. Dat komt deels doordat het de laatste tijd niet zo goed gaat met haar gezondheid.

Paola is wel nog betrokken bij enkele organisaties die ze mee heeft opgericht, maar ook daar bereidt ze haar afscheid voor. Dat meldt Het Nieuwsblad. Al in 2014 nam koningin Mathilde het erevoorzitterschap van Child Focus over en ook bij Missing Children Europe geeft Paola haar functie door aan de koningin.

In de Stichting Koningin Paola is ze wel nog actief, maar prinses Claire ondersteunt haar. Volgens Het Nieuwsblad werd dat ook bevestigd door het koninklijk paleis. “Het klopt dat koningin Paola zich op eigen vraag laat bijstaan door prinses Claire”, aldus de paleiswoordvoerder. Achter de schermen woont Claire sinds kort ook de vergaderingen van de raad van bestuur bij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws