Marc Van Ranst: “Dit hoeven wij niet normaal te vinden” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: “Dit hoeven wij niet normaal te vinden”

Marc Van Ranst: “Dit hoeven wij niet normaal te vinden”

Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen. Zoals steeds worden Alexander De Croo en co bijgestaan door de raad van de GEMS, het corona-adviesorgaan. Het laatste GEMS-rapport lekte echter enkele minuten nadat het klaar was. Marc Van Rans is hier uiteraard niet over te spreken.

“Ik ben teleurgesteld”, zegt Marc Van Ranst in Het Nieuwsblad. “Dit gebeurt slag om slinger. We schrijven een advies en het wordt gelekt. Dat hoeven we niet normaal te vinden. Het zet druk op ­experten die de voorgestelde maat­regelen dan moeten gaan verdedigen in de pers.”

Een oplossing zou zijn om de adviezen van de GEMS eerder publiekelijk te maken. “Dat kan”, aldus Vlaanderens bekendste viroloog. “Maar dan moeten we het anders afspreken."

"Als we dat zelf zouden doen, dan krijgen we de kritiek dat we voor onze beurt spreken. ­Eigenlijk moet je dit aan de politici vragen. Als zij graag hebben dat we het meteen publiceren, dan doen we dat.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws