Marc Van Ranst maakt zich serieuze bedenking: “Dit is nog nooit gebeurd, nog nóóit” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst maakt zich serieuze bedenking: “Dit is nog nooit gebeurd, nog nóóit”

Marc Van Ranst maakt zich serieuze bedenking: “Dit is nog nooit gebeurd, nog nóóit”

Wat we allemaal hoopten - dat we het coronavirus stilaan achter ons konden laten - lijkt nog even toekomstmuziek. Experts en virologen proberen ons al anderhalf jaar door de pandemie te loodsen, maar ook zij krijgen meer en meer de wind van voren.

“Het is nog nooit gebeurd in de media dat iets 250 dagen achtereen voorpaginanieuws was. Nooit”, zegt Marc Van Ranst in NRC. “Dat creëert heel rare dynamieken. En sommige mensen worden boos op virologen zoals sommigen ook boos worden op de weerman omdat die slecht weer voorspelt.”

Bij Van Ranst zelf bleef het niet alleen bij verwensingen, toen er enkele maanden geleden plots een figuur als Jürgen Conings opstond. “Ja, raketwerpers, dat stond niet in de planning”, aldus de viroloog. “Ik heb de ‘pech’ dat ik al sinds mijn studententijd ageer tegen extreem-rechts en racisme, dus ik was al de perfecte vijand, én viroloog, en rabiaat anti-extreem-rechts, dat vermengde zich”, verklaart hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws