Minderjarige daders (14 en 15) van groepsverkrachting riskeren geen straf Royalty
Royalty

Minderjarige daders (14 en 15) van groepsverkrachting riskeren geen straf

Minderjarige daders (14 en 15) van groepsverkrachting riskeren geen straf

De vijf daders van de groepsverkrachting in Gent worden door het gerecht vervolgd voor aanranding van de eerbaarheid en het verspreiden van beelden die de persoonlijke integriteit in gevaar brengen, met de verzwarende omstandigheid dat de feiten tot de dood van het slachtoffer geleid hebben. Er zijn echter ook drie minderjarigen in de zaak.

De zestienjarige kan volgens Het Nieuwsblad eventueel uit handen worden gegeven en berecht als een volwassene. Voor de minderjarigen van 14 en 15 geldt dat niet. Zij riskeren geen straf.

Ze kunnen alleen een beschermingsmaatregel opgelegd krijgen. Dat is dan in de vorm van een plaatsing in een instelling. Dat kan zelfs duren tot na ze volwassen zijn geworden. Eén iemand zou haar verkracht hebben. Volgens bronnen zou dat één van de twee minderjarigen zijn.

Als dat zo blijkt te zijn, dan riskeert hij een maximum celstraf van 30 jaar. De jongeren die de foto's namen en verspreidden riskeren een maximumstraf van 15 jaar. Nogmaals: dit geldt enkel voor de personen die meerderjarig zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws