Omikronvariant blijft voor opschudding zorgen: “Dít hebben we nog nooit gezien” Royalty
Royalty

Omikronvariant blijft voor opschudding zorgen: “Dít hebben we nog nooit gezien”

Omikronvariant blijft voor opschudding zorgen: “Dít hebben we nog nooit gezien”

De coronapandemie is nog lang niet beteugeld. Dat blijkt nu de omikronvariant in opmars is. Wetenschappers en experts denken dat de Zuid-Afrikaanse variant snel de overhand zal nemen op delta.

“Er zin weinig redenen om te twijfelen aan het feit dat omikron zal blijven groeien”, zegt professor Nico Callewaert van de UGent in Het Laatste Nieuws. “De besmettelijkheid staat buiten kijf - we hebben dat nog nooit gezien.”

“In het Verenigd Koninkrijk en Denemarken zien we nu een verdubbeling van het aantal besmettingen om de drie-vier dagen”, laat Callewaert weten. “Nu gaat het weliswaar nog om kleine aantallen, maar zo begint een golf, hè.”

“Met het aantal besmettingen stijgt ook het aantal hospitalisaties - in Zuid-Afrika is dat al het geval, zij het dat het voorlopig binnen de perken blijft”, aldus de professor. “Er is gewoon meer tijd nodig om ons een grondiger beeld te geven. Vandaar dat we nu best onze voorzorgen nemen en de uitbraak proberen te vertragen”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws