Steven Van Gucht: "Mensen mogen gerust zijn, dit gaat niet gebeuren" Royalty
Royalty

Steven Van Gucht: "Mensen mogen gerust zijn, dit gaat niet gebeuren"

Steven Van Gucht: "Mensen mogen gerust zijn, dit gaat niet gebeuren"

We moeten weer langs de vaccinatiecentra voor een boosterprik met z'n allen. Steven Van Gucht benadrukt dat we niet over enkele maanden al terug zullen moeten.

"We zitten middenin een pandemie en de varianten volgen elkaar snel op. Op termijn zal ook dat tot rust komen maar het precieze schema is nog niet duidelijk. Al kan ik de mensen geruststellen dat we echt niet om de vier maanden ons vaccin zullen moeten gaan halen”, zegt Van Gucht in Het Nieuwsblad.

De derde prik geeft behoorlijk wat meer bescherming bij de groep tussen 18 en 64 jaar tegen de deltavariant. "Het risico om besmet te worden ligt voor die groep 66 procent lager, voor de plus 65-jarigen gaat het om 67 procent. En waarschijnlijk geldt dat ook voor omikron al is dat nog niet helemaal onderzocht aangezien het over de resultaten gaat van de voorbije twee weken”, klinkt het bij Van Gucht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws