Wat als het coronavirus nooit meer verdwijnt? Royalty
Royalty

Wat als het coronavirus nooit meer verdwijnt?

Wat als het coronavirus nooit meer verdwijnt?

Nu de deltavariant van het coronavirus door de vaccins lijkt te breken, maken veel internationale experts zich zorgen. De kans bestaat dat het coronavirus nooit meer verdwijnt en dat we zullen moeten leren leven met het virus.

Israël was het land dat zijn bevolking razendsnel vaccineerde. De vaccins zou het land toelaten om het gewone leven snel weer te hervatten, in theorie. Nu lopen de ziekenhuisopnames weer op in Israël. Eerst waren het mensen die niet gevaccineerd waren, maar daarna werden ook mensen die volledig gevaccineerd waren, ziek.

De deltavariant zorgt er voor dat zelfs het Pfizer-vaccin maar in driekwart van de gevallen werkt. Extra vaccindosissen kunnen helpen, maar virologen verwachten dat het coronavirus, net zoals het griepvirus, elk jaar zal rondgaan en elk jaar ook slachtoffers zal eisen.

“Het is tijd om de wereld te erkennen zoals die is, niet zoals we graag zouden willen dat die is”, zei de Britse hoogleraar microbiologie David Livermore deze week nog. “Laten we een beperkte overwinning uitroepen en leren leven met het virus.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws