Wouter Beke komt met slecht nieuws over coronavirus Royalty
Royalty

Wouter Beke komt met slecht nieuws over coronavirus

Wouter Beke komt met slecht nieuws over coronavirus

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) waarschuwt dat de pandemie nog niet voorbij is. In een interview met TVL zegt Beke dat maatregelen nodig zullen blijven.

“De pandemie is zeker nog niet voorbij. Door de vaccinaties kunnen we stappen naar het normale leven zetten, maar we zullen buitengewone maatregelen blijven nemen“, zegt Beke.

Handen ontsmetten, afstand houden waar mogelijk en mondmaskers dragen zal dus nog niet snel verdwijnen. “Men moet zeker alert blijven. Het virus is nog niet verdwenen, laat ons daar geen illusies over hebben”, zegt Beke.

"Boostervaccin is op weg"

De vaccinatiecampagne zal nog verdergezet worden. Mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen al een derde prik krijgen. Ook voor oudere potentiële risicopatiënten wordt de situatie bekeken.

Of de rest van de bevolking ook een derde prik zal krijgen is nog niet zeker volgens Beke. “Daar is nog geen zekerheid over, maar we hebben alvast 23 miljoen Pfizer-dosissen besteld. Dat zal het zogenaamde boostervaccin zijn.” Beke benadrukt dat het boostervaccin nog in ontwikkeling is en dat er nog geen zekerheid is of het effectief en nodig is.

Hoe lang de maatregelen nog aanhouden kon Beke niet zeggen. “Hoelang dat nog zal duren, kan ik spijtig genoeg niet zeggen. Ik wou dat ik dat kon dan had ik een mooie boodschap voor iedereen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws