Club Brugge wil Jupiler Pro League definitief verlaten Sport
Sport

Club Brugge wil Jupiler Pro League definitief verlaten

Club Brugge wil Jupiler Pro League definitief verlaten

Club Brugge zette de voorbije jaren serieuze stappen vooruit. Op dit moment is blauw-zwart de grootste ploeg van het land. Voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert willen echter meer. Zij willen met Club Brugge de Jupiler Pro League verlaten.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws maken Verhaeghe en Mannaert nog maar eens duidelijk dat ze een groot voorstander zijn van een BeNeLeague. “Als de vraag gesteld wordt: 'Tegen wanneer willen we dit?', ja dan zegt Club Brugge: 'Liever vandaag dan morgen.' Want wij zijn organisatorisch en in de mindset klaar om te springen”, zegt Mannaert.

Als het van Club Brugge afhangt, gaat het vanaf het moment dat het mogelijk is dus onmiddellijk in een BeNeLeague spelen. “Een BeNeLeague zal goed zijn voor het héle Belgische voetbal”, benadrukt Mannaert.

Open competitie

“Het zal een open competitie zijn. Dat betekent dat er een geweldige challenge ligt voor al wie vanuit de Belgische competitie wil doorstromen. De meerinkomsten zullen zo de niet-topclubs rendabel maken én houden.”

Voorlopig zijn de meeste Belgische clubs echter niet overtuigd van de meerwaarde die een BeNeLeague met zich meebrengt. “Vandaag krijgen wij onze aanpak niet altijd uitgelegd. Uit onwetendheid. Uit niet wíllen weten. Uit conservatisme”, stelt Verhaeghe tot slot nog vast.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws