Geen Michel Wuyts en José De Cauwer in de Tour: "Dit is heel jammer" Sport
Sport

Geen Michel Wuyts en José De Cauwer in de Tour: "Dit is heel jammer"

Geen Michel Wuyts en José De Cauwer in de Tour: "Dit is heel jammer"

Al jarenlang zijn ze de vaste commentators bij de Tour de France. Dit jaar mogen ze echter niet naar Frankrijk: Michel Wuyts en José De Cauwer moeten van de VRT thuisblijven.

De Tour begint dit jaar op 29 augustus. Wuyts en De Cauwer zitten al jarenlang in de cabine aan de aankomst, maar ditmaal niet.

"Er is nog zoveel onduidelijk omtrent de organisatie van deze Tour en de evolutie van het coronavirus, dat we besloten hebben het ­zekere voor het onzekere te nemen”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

“Aangezien zowel Michel als José tot een ­risicogroep behoort, sturen we hen niet naar een evenement waar ontzettend veel volk ­samenkomt", aldus Van Goethem in Het Nieuwsblad.

De twee zullen commentaar geven vanuit Brussel. José De Cauwer geeft zelf aan dat het niet helemaal veilig is in de Tour. Anderzijds betreurt hij het ook.

“Wat je mist, is bijvoorbeeld het parcours van de finale. Op weg naar de meet leg je de weg af die renners zullen rijden", legt hij uit.

"In functie van het parcours weet ik dan al min of meer welke renners in de finale zullen zitten. Dat is ervaring en een goede basis voor je commentaar."

"Ook de verhalen, weetjes en geruchten die je ter plekke links en rechts opvangt, kruiden je verslag. Dat dreigt nu weg te vallen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws