Geweldig nieuws voor Wout Van Aert: “Dit maakt me zeker blij” Sport
Sport

Geweldig nieuws voor Wout Van Aert: “Dit maakt me zeker blij”

Geweldig nieuws voor Wout Van Aert: “Dit maakt me zeker blij”

Wout Van Aert is momenteel volop bezig met zijn voorbereiding op het wegseizoen. Tot 1 maart zit hij in de bergen van Tenerife, op een goeie 2.000 meter hoogte.

"Het worden drie stevige trainingsweken met de groep”, zegt coach Marc Lamberts in een interview met HLN. “Moest Wout in het veld fluitend van Mathieu van der Poel zijn weggereden in plaats van omgekeerd, had hij voor mijn part niet één, maar twee weken mogen gaan skiën”, lacht hij.

“De realiteit is dat hij van heel ver is moeten terugkeren”, vervolgt Lamberts. “Wout heeft niet zomaar een ‘winterstop’ achter de rug. Het was compleet herbeginnen. Niet van nul, maar van -100. Daar kroop veel tijd en energie in. Met ­succes, tot dusver."

Voor op schema

Ook de zege in Lille die Wout op het nippertje nog meepikte, was goed voor de moraal. “Ze deed deugd”, bekent Lamberts. “Enkele maanden geleden heb ik samen met het performance team van Jumbo-Visma een planning opgesteld. Met een duidelijk objectief. ‘Dáár willen we hem krijgen.’ Wel, dáár staat hij nu. Meer zelfs: Wout ligt voor op dat schema. We hadden op training al wel gemerkt dat het de goeie kant uit ging. Dat dat nu ook werd bevestigd in competitie, maakt me blij."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws