Michel Wuyts: "Van der Poel is de mooist denkbare reclame voor schoonheid in actie" Sport
Sport

Michel Wuyts: "Van der Poel is de mooist denkbare reclame voor schoonheid in actie"

Michel Wuyts: "Van der Poel is de mooist denkbare reclame voor schoonheid in actie"

Michel Wuyts is erg onder de indruk van Mathieu Van der Poel. Hoe kan het ook anders? De Nederlander rijdt de tegenstand in het veld op een hoop.

"Ik dacht aan Peter Winnen toen Mathieu van der Poel bij het indraaien van de rechte lijn in Zolder strak versnelde. Hij rechtte in elegantie de anders gekromde rug. Ik zag zijn spierpartijen opentrekken en het vlak tussen de schouders wel 5 centimeter verbreden. Hij werd Atlas die de wereld van zich afgooide. En stoof sneller dan de lopende tijd vooruit. Om de tegenstand nogmaals tot grut te malen. Ik denk met Winnen als hij schrijft: ‘Ik kan me aan Mathieu vergapen als aan een zelfportret van Rembrandt in een museum: hoe doet hij het toch?’ Op gullere, machtiger wijze dan crossers het voor hem deden", aldus Wuyts in Het Laatste Nieuws.

"Van der Poel is een lust voor het oog en het is aan ons commentatoren om jammerende spanningzoekers daarop te wijzen. Van der Poel is de mooist denkbare reclame voor schoonheid in actie. Neen, een garantie op de wereldtitel is die volmaaktheid niet. Mocht Van Aert in Bogense het tij keren, zal vader Adrie over een gebrek aan ademhalen foeteren. En ontdaan de aftocht blazen. Aan de essentie verandert niets. Van der Poel zal erna weer Rembrandt heten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws