Pozuelo spreekt voor het eerst: "Indien Genk inbreuk pleegt op mijn contract, heb ik geen andere optie meer" Sport
Sport

Pozuelo spreekt voor het eerst: "Indien Genk inbreuk pleegt op mijn contract, heb ik geen andere optie meer"

Pozuelo spreekt voor het eerst: "Indien Genk inbreuk pleegt op mijn contract, heb ik geen andere optie meer"

Alejandro Pozuelo heeft voor het eerst met de pers gesproken. Hij stuurde een statement de wereld in. De Spaanse middenvelder bevestigt dat hij Racing Genk wil verlaten. Het Laatste Nieuws publiceerde het.

“Ik voel me na de publieke verklaringen van Racing Genk gisteren, 11 februari, met betrekking tot mijn contractuele situatie verplicht om dit statement te maken. Om mijn professionele reputatie, eer en publiek imago te kunnen behouden. Daarom wil ik dat de fans van Racing Genk weten hoe alles in mekaar zit. Het is absoluut onwaar dat ik in januari een akkoord bereikt heb met Genk waarin staat dat ik bij de club zou blijven tot 14 juni 2019. Ik moedig Genk aan om het contract of overeenkomst getekend door mij en de club publiek te maken. Ik ben er zeker van dat ze dat niet zullen doen omdat ik nooit zo’n contract of overeenkomst getekend heb."

“Het enige en laatste document dat getekend is tussen mij en Genk is het contract gedateerd op 1 augustus 2017 waarin Genk instemde om een transfer van een ‘third club’ te aanvaarden met de voorwaarde dat ze een bod van 8 miljoen euro netto zouden krijgen als compensatie voor die transfer.”

“Genk heeft recent verschillende aanbiedingen ontvangen die net niet aan die voorwaarde tegemoetkwamen en die ik dan ook geweigerd heb. Maar de afgelopen dagen is er wél een bod binnengekomen dat aan die voorwaarde voldoet. Bovendien - als ik eerlijk ben - voldoet het bod ook aan mijn persoonlijke verwachtingen. Daarom heb ik aan Genk duidelijk gemaakt dat ik wil getransfereerd worden naar die ‘third club’ (Toronto, red.) en ik heb de club gevraagd om het bod te aanvaarden zoals door alle partijen overeengekomen in mijn huidige contract.”

Imagoschade

“Ik wil dat Genk mijn contract naleeft om geen verdere schade te berokkenen aan mijn reputatie en imago. En ik wil duidelijk stellen dat - indien Genk verder inbreuk pleegt op mijn contract - ik geen andere optie heb dan gerechtelijke stappen te ondernemen om mijn rechten te verdedigen. Ik vind het bijzonder jammer dat ik hiertoe word gedwongen door Genk ondanks alle bijdragen die ik voor de club geleverd heb in de voorbije drie seizoenen.

Populair

Laatste nieuws