Sven Nys doet opmerkelijke uitspraak over zijn zoon Thibau: “Ik mag dit niet van hem verwachten” Sport
Sport

Sven Nys doet opmerkelijke uitspraak over zijn zoon Thibau: “Ik mag dit niet van hem verwachten”

Sven Nys doet opmerkelijke uitspraak over zijn zoon Thibau: “Ik mag dit niet van hem verwachten”

Het veldritseizoen is ondanks de coronacrisis toch van start kunnen gaan. Sommigen vreesden op voorhand dat veel crossen, in navolging van Diegem en Koksijde, zouden worden afgelast. Dat is trouwens nog altijd mogelijk, zegt Sven Nys.

"Het kan natuurlijk altijd dat er nog extra afgelastingen volgen, maar ik heb gelukkig positieve signalen opgevangen van andere organisatoren, die benadrukken dat het forfait van Diegem en Koksijde geen invloed zal hebben op hun eigen plannen”, zegt Nys aan Cycling.be. “Het gaat toch ook een beetje om de toekomst van onze sport."

De toekomst van de cross, dat is natuurlijk ook Svens zoon, Thibau. In Lokeren werd hij 18e, in het Zwitserse Baden 13e. "De cross in Baden was nog maar zijn derde koers sinds de afkondiging van de 'lockdown' in maart. Dan mag je natuurlijk niet verwachten dat je de boel meteen naar je hand zet en meespeelt voor winst”, weet Nys senior. “Renners die meer competitie in de benen hebben, zijn voorlopig in het voordeel. Dat zal in de eerste weken van het seizoen zeker een rol spelen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws