Telenet neemt opmerkelijke beslissing over uitzenden van Belgische wedstrijden Sport
Sport

Telenet neemt opmerkelijke beslissing over uitzenden van Belgische wedstrijden

Telenet neemt opmerkelijke beslissing over uitzenden van Belgische wedstrijden

Telenet heeft een opmerkelijke beslissing genomen over het uitzenden van wedstrijden uit de Jupiler Pro League. In een mededeling laat Telenet optekenen dat het hoopt op een constructieve oplossing omtrent de TV-rechten.

Telenet is tot het einde van dit seizoen rechtenhouder, maar vanaf volgend seizoen zitten de mediarechten van de Jupiler Pro League bij Eleven Sports. Doordat het huidige seizoen deels de mist is ingegaan, hoopt Telenet op een oplossing waarbij het volgend seizoen ook nog wedstrijden kan uitzenden.

"We willen de mogelijkheden bekijken"

"We willen de mogelijkheden bekijken om de gelden voor de matchen die niet gespeeld worden, terug te krijgen, indien de aanbeveling van de Raad van Bestuur wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering van de Pro League", laat Telenet weten in een persbericht.

"Telenet heeft alle begrip dat de gezondheid van spelers en fans absoluut primeert. Er is dan ook geen vraag om de competitie te hervatten, wel om proportioneel het reeds betaalde bedrag voor de televisierechten terug te betalen aan de rechtenhouders. Zij betaalden immers voor prestaties die niet geleverd worden, nu 1/3e van de competitie niet gespeeld wordt."

"Uitzendrechten voor de drie operatoren"

Telenet hoopt op een tegemoetkoming. Eventueel in de vorm van het mogen uitzenden van wedstrijden. "We staan open voor verdere gesprekken om te kijken hoe een terugbetaling zou kunnen gebeuren op een manier die werkt voor alle partijen. Bijvoorbeeld de terugbetaling gespreid te laten verlopen of voor de waarde van dit bedrag alvast uitzendrechten te voorzien voor de drie operatoren voor een gelijk aantal matchen van het volgende seizoen."

Dat is uiterst opmerkelijk, aangezien Eleven Sports vanaf volgend seizoen rechtenhouder is. Of het Britse bedrijf akkoord is met het voorstel van Telenet, zal nog moeten blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws