Teleurgestelde Wout Van Aert kan emoties nauwelijks onder controle houden: “Dit is balen” Sport
Sport

Teleurgestelde Wout Van Aert kan emoties nauwelijks onder controle houden: “Dit is balen”

Teleurgestelde Wout Van Aert kan emoties nauwelijks onder controle houden: “Dit is balen”

Wat een verrassing in de Ronde van Frankrijk! Tadej Pogacar degradeerde iedereen in de slottijdrit en pakt alsnog de eindzege van Primoz Roglic en Jumbo Visma af.

Tadej Pogacar leek te vliegen en smeerde zijn rechtstreekse concurrent Primoz Roglic maar liefst 59 seconden aan. Wout Van Aert zag zijn kopman op de sukkel. “Het zag er niet uit zoals anders en die stomme chronometer maakte het alleen nog stresserender. Ik voelde de bui dus al wel even hangen. Op de slotklim was Pogacar duidelijk veel sterker. Het is enorm balen."

“Ik had zeker goeie benen en heb volgens mij goed ingedeeld", zegt een aangeslagen Van Aert tegenover Sporza over zijn eigen tijdrit. "Ik schrok wel dat ik zo ver achter Cavagna was op het eerste tussenpunt, maar achteraf bleek dat hij vooral heel snel gestart was. Ik merkte ook wel dat er meer wind was dan vanochtend tijdens de verkenning, maar goed, de jongens die mij kloppen hebben in dezelfde omstandigheden gereden. Ik ben vooral heel teleurgesteld."

Zag Van Aert dit nog aankomen? “Neen, het is een complete verrassing", zegt hij. "Primoz was volledig ontspannen zoals altijd. We hebben voor de start nog gelachen en niets wees erop dat hij minder was. We waren klaar om het af te maken, maar we werden geklopt door een onwaarschijnlijk sterke Pogacar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws