Verhaeghe is het kotsbeu en haalt zwaar uit naar rivaal: "Hoe kan dat?" Sport
Sport

Verhaeghe is het kotsbeu en haalt zwaar uit naar rivaal: "Hoe kan dat?"

Verhaeghe is het kotsbeu en haalt zwaar uit naar rivaal: "Hoe kan dat?"

De maat is vol voor Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge is het ondertussen kotsbeu dat hij niet de bouw van een nieuwe voetbaltempel voor zijn club kan beginnen. Verhaeghe voelt dat hij wordt tegengewerkt en dat snapt hij niet.

"Drie burgemeesters en vier Vlaamse regeringen zijn intussen gepasseerd. Ik hoop dat het er staat voor ik doodga - allez, ja...", aldus Verhaeghe in Het Laatste Nieuws. "Wat wil je dat ik doe? De staat wil al vijftien jaar een nieuwe, moderne gevangenis in Haren, en is nu wéér teruggefloten door de Raad van State..."

Al geeft Verhaeghe de hoop niet op. "'t Is aan het kantelen - men begint stilaan door te hebben dat het recht van elk individu om in te gaan tegen het algemeen belang veelal misbruikt wordt - ze kunnen je kosteloos koeioneren. Als ik met de mensen van Dortmund en Atlético Madrid aan tafel zit, snappen zij niet dat één iemand een stadion kan tegenhouden - 'Onze rechtsgang staat zoiets niet toe', klinkt het dan."

"We moeten mensen weigeren"

Verhaeghe doelt uiteraard op Paul Gheysens, de grote baas van bouwbedrijf Ghelamco en rivaliserende club Antwerp. Hij bezit percelen op de grond waar Club wil bouwen en is niet bereid om te verkopen. De bouw van het niet Club-stadion liep zo al heel wat vertraging op.

"Wij moeten zondag tegen Charleroi duizend mensen weigeren! 'Sorry, ge kunt er niet in, we zitten vol'", gaat Verhaeghe verder. "Op die manier kunnen wij geen nieuwe supporters winnen - 't zijn altijd dezelfde abonneehouders in ons stadion. En dié mensen kunnen op hun beurt niet profiteren van beter comfort."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws