Actrice Katrien De Ruysscher biecht het op over sfeer achter schermen bij 'Thuis': "Serieus van afgezien" TV en Radio
TV en Radio

Actrice Katrien De Ruysscher biecht het op over sfeer achter schermen bij 'Thuis': "Serieus van afgezien"

Actrice Katrien De Ruysscher biecht het op over sfeer achter schermen bij 'Thuis': "Serieus van afgezien"

Katrien De Ruysscher kruipt al ruim elf jaar in de huid van dokter Judith Van Santen in ‘Thuis’. De actrice staat na al die tijd nog steeds even graag op de set. Toch gingen de soapacteurs onlangs door een minder leuke periode.

Eind vorig jaar raakte bekend dat de VRT de productie van ‘Thuis’ door besparingen zou uitbesteden aan een extern productiehuis. Sinds januari valt de soap intussen al onder Eyeworks. Maar de sfeer bij de cast en crew zakte al snel onder nul. Heel wat medewerkers vreesden voor hun job. Daar getuigden verschillende acteurs openlijk over.

“Eyeworks is natuurlijk een goede boite, maar voor de crew is het een ramp. Heel veel mensen verliezen hun job. En de manier waarop is niet helemaal kosjer. Ik denk dat ik daar niet alleen in sta”, zei Mathias Vergels (Lowie) een tijdje terug bij Radio2. “Niemand wist waar hij aan toe was en dat zorgde voor veel onrust. Een vervelende situatie”, vulde Erik Goossens (Alexander) aan in Dag Allemaal.

Woelige periode

Maar gelukkig is de situatie wat gekoeld zonder blazen, als we Katrien De Ruysscher (Judith) mogen geloven. “Eigenlijk merken wij acteurs daar niet veel van”, vertelt de actrice in Gazet van Antwerpen. “Er is natuurlijk wel veel aan vooraf gegaan, het was een woelige en emotionele periode. Het afscheid van de VRT is voor velen onder ons echt wel heel moeilijk geweest”, biecht ze wel eerlijk op.

Populair

Laatste nieuws