Bart Peeters reageert op felle kritiek 'De Droomfabriek': "Daarom kon ik dit alleen met Gloria doen"

240206bartpeetersgloriamonserezphotonews
Afgelopen zaterdag is 'De Droomfabriek' opnieuw van start gegaan op VRT 1. Deze keer zonder Rani De Coninck en Sabine De Vos, maar wel met Gloria Monserez. En dat veroorzaakte ook heel wat kritiek. Bart Peeters weerlegt die kritiek nu in Dag Allemaal.
Waarom mocht Bart Peeters blijven en werden Rani De Coninck en Sabine De Vos vervangen door Gloria Monserez? Het is een vraag die veel kijkers zich stellen. Maar volgens Bart Peeters heeft deze 'Droomfabriek' een heel andere onstaansgeschiedenis. 
"Als je tegenwoordig voor VRT een programma wilt maken, moet je eerst aankloppen bij een productiehuis. Ik ben dus met mijn idee naar De chinezen getrokken. Ik zei: 'Als ik op tv kom, plakt er aan mijn rug altijd een shiny floor show. Het enige wat mensen van mij nog niet gezien hebben, is Bart Peeters die naar de verst afgelegen dorpjes in Vlaanderen trekt, en daar in gesprek gaat met de mensen om te horen wat er leeft.' Dat was mijn conceptje. En de waanzin is: net diezelfde week was Gloria Monserez ongeveer hetzelfde komen voorstellen", legt Bart uit.

Gloria nodig

"Tuurlijk wou ik met haar samenwerken, we presenteren al enkele jaren samen de intrede van Sinterklaas in Antwerpen en dat gaat altijd zonder moeite", gaat hij verder. "Op een volgende vergadering opperde ik dat als we ergens op een prachtige plek in Vlaanderen een klein gelukske konden regelen, dat we dat dan zeker moesten doen. 'Je bedoelt dus iets als 'De Droomfabriek', zei iemand. Het werd stil en ineens was er 'n enorme explosie van gedachten en kwam er een mechanisme op gang waarvan we zelf niet beseften dat het zo'n omvang zou krijgen."
"Gloria en ik maken dus deel uit van de redactie en zijn er van in het begin bij betrokken. We zijn dus in de eerste plaats programmamakers, pas het allerlaatste stapje is de presentatie. Vergeet ook niet dat we iedereen willen bereiken, jong en oud. Om de jeugd te bereiken heb je dus Gloria nodig", klinkt het.