Bijzonder emotionele tijden voor ex-mol Gilles Van Bouwel: "Veel tranen gelaten"

230505gillesvanbouwelplay4
Zeven jaar geleden belazerde hij nog de hele boel in Argentinië, nu was Gilles Van Bouwel mee op reis naar Arizona om de kandidaten achter de schermen te begeleiden. Maar zo dicht bij die tien ‘De Mol’-deelnemers staan, is absoluut niet te onderschatten.
Dat de saboteur spelen in ‘De Mol’ een moeilijke opgave is, weet Gilles Van Bouwel als geen ander. “Er is amper tijd voor schouderklopjes van de crew en je gaat heel veel twijfelen, wat het belastend maakt, mentaal en emotioneel”, vertelt hij in TV-Familie. Maar ook de negen andere kandidaten leven voortdurend onder stress. Om het spel als volgende te moeten verlaten bijvoorbeeld.
Een rood scherm komt dan ook steeds heel hard binnen bij de afvaller. “Dat ging vaak gepaard met heftige emoties. Dat wil ook zeggen dat de kandidaten zich vol overgave in het spel hebben gestort”, denkt Gilles erover. “Zelf heb ik destijds natuurlijk nooit moeten vrezen voor een eliminatie. Dat is één van de fijne dingen als je de mol bent. Al zit je net als de andere kandidaten met serieuze stress, hoor.”

Moeilijk afscheid

En dat beleefde de ex-mol nu opnieuw in Arizona. De eliminaties waren voor hem de vreselijkste momenten van de reis. “Ik ga eerlijk zijn: ik heb soms zelf tranen gelaten wanneer iemand naar huis moest”, geeft Gilles eerlijk toe. “Je bent al erg vermoeid. En je leeft ook mee met de hele groep. Zo'n vertrek komt dus vaak heel hard aan, zowel voor de groep als de kandidaat in kwestie.”
Het hardste van allemaal is dat de afvaller na een rood scherm meteen moet vertrekken, zonder afscheid te nemen van de overgebleven kandidaten. Gelukkig is de crew er wel om de persoon in kwestie op te vangen. “Ja. Vaak steken we hen dan een hart onder de riem. Want dat afscheid valt dus zwaar”, aldus Gilles.