Bijzonder zwaar voor Jolien uit 'Blind Getrouwd': "Heeft mij voor het leven getekend"

230906jolienblindgetrouwdvtm
In ‘Blind Getrouwd’ gaf Jolien afgelopen maandag haar jawoord aan Brecht. En het leek meteen goed te zitten tussen die twee. Hopelijk staat het geluk deze keer wel aan haar zijde, want in het verleden moest ze al heel wat watertjes doorzwemmen.
Zo verloor Jolien haar papa aan de gevolgen van kanker toen zij amper acht jaar oud was. Dat heeft er bij de ‘Blind Getrouwd’-kandidate diep ingehakt. “Papa's overlijden heeft mij getekend, dat is een feit”, geeft ze toe in TV-Familie. “Als kind is een vaderfiguur zo belangrijk. Het gaf me een houvast. Met zijn overlijden heb ik het heel erg moeilijk gehad.” En dat rugzakje is ze altijd met haar blijven meedragen.
“Ik was heel gesloten als kind en tiener, durfde de confrontatie met mensen amper aangaan”, herinnert Jolien zich. “Als je iemand verliest die zo dierbaar voor je is, dat raak je nooit helemaal kwijt. Dat draag je mee, op alle vlakken.” Ook in haar voorgaande relaties dus. “De angst zat er bij mij in dat ook mijn partner zou verdwijnen. Een soort van verlatingsangst, dus. En dan ben ik in dat rugzakje gaan graven”, legt ze uit.

Geluk begint bij jezelf

Die angst heeft volgens haar alles met het overlijden van haar vader te maken. “Ik heb mezelf vaak ook weggecijferd in een relatie. Omdat ik toen nog niet doorhad dat ik mezelf eerst gelukkig moest maken”, beseft Jolien nu. Hopelijk heeft ze met Brecht dus meer geluk. “Dé klik was er al direct. Ik was meteen benieuwd naar méér”, vertelt de kandidate. “Maar hoe het ons de komende weken zal vergaan, daarvoor moet je naar 'Blind Getrouwd' kijken, natuurlijk!”