Filip Joos reageert voor het eerst na massale kritiek op 'Extra Time': "Dat ga ik zeker niet doen"

FilipJoos84
De kogel is door de kerk: Filip Joos wordt de nieuwe presentator van 'Extra Time'. Helaas waren heel wat kijkers niet opgezet met zijn komst. In Het Laatste Nieuws heeft de voetbalanalist nu ook voor het eerst gereageerd op zijn gloednieuwe functie.
Filip Joos wordt de vervanger van Aster Nzeyimana bij 'Extra Time'. Al wil hij dat zelf liever niet zo noemen. "De term 'nieuwe presentator' van 'Extra Time', voelt niet helemaal juist", zegt Filip Joos in Het Laatste Nieuws. Zo zal hij een meer ongedwongen gesprek aangaan met de drie gasten, waarin hij modereert maar ook zelf deelneemt.
"Het is niet zo dat ik recht in de camera ga kijken om mijn zegje te doen, daar liggen mijn kwaliteiten niet", legt Filip Joos uit. "Bovendien heb ik te veel respect voor Frank en Aster om hun rol klakkeloos over te nemen", zegt de voetbalanalist. Maar na hun vertrek moest er natuurlijk wel een oplossing gezocht worden.

Spelverdeler

"We hebben er dus voor gekozen om hen, cru gezegd, niet te vervangen. Ik ben eerder een spelverdeler", zegt Filip. Na veertien seizoenen in een VRT-studio is er ook voor gekozen om het programma buitenshuis op te nemen. "Zo’n studio met greenkey is toch eens soort 'doos' waarin we ons soms opgesloten voelden. Publiek zorgt voor meer dynamiek, tijdens het gesprek met de gasten, maar ook voor de kijkers thuis. Ter voorbereiding deden we twee proefopnames en daar was eigenlijk elke partij tevreden van", besluit het VRT-gezicht.