Het loopt compleet mis tijdens de opnames van 'De Mol': "We vreesden het ergste" TV en Radio
TV en Radio

Het loopt compleet mis tijdens de opnames van 'De Mol': "We vreesden het ergste"

Het loopt compleet mis tijdens de opnames van 'De Mol': "We vreesden het ergste"

De Mol’ staat bekend om zijn verrassende wendingen, daarom is het programma ook zo populair. Maar ook de makers kwamen tijdens de opnames voor enkele onvoorziene omstandigheden te staan. In Arizona stonden presentator Gilles De Coster en co meermaals voor hete vuren.

Op de eerste opnamedag hadden ze al meteen prijs. De eerste opdracht dreigde volledig in de soep te lopen. “Ja, toen het op de eerste opnamedag begon te sneeuwen. Dat is mooi voor de beelden, maar we vreesden het ergste voor de proeven”, vertelt ex-mol Gilles Van Bouwel, die mee was om de kandidaten te begeleiden, in TV-Familie. “Het leek wel alsof ze in Amerika een knop hebben: sneeuw aan, sneeuw uit. In een uur tijd lag er een enorm tapijt, dat twee uur later ook alweer weg was”, vult Gilles De Coster aan in Humo. “We dachten dat niemand zou geloven dat we die proef op één dag hadden gefilmd.”

Maar dat is niet het enige. Ook tijdens de proef met de eieren liep er van alles fout. “Plots hadden we te maken met een zondvloed”, weet Gilles Van Bouwel te vertellen. “De paden waar de kandidaten de opdrachten moesten doen, waren gewoon weggespoeld! Op zulke momenten moet er dus heel snel geschakeld worden.” Zo werd ook de toegang tot een ander nationaal park én tot de lanceerbasis hen plots ontzegd.

Jaarlijks fenomeen

Maar gelukkig is er voor alles een oplossing. “Wat bleek? Wat verder woonde een man die in zijn tuin toevallig óók een verlaten raketbasis had liggen. Waanzin, hè?”, vertelt eindredacteur Wouter Verstichel in Humo. “Zulke problemen zijn een jaarlijks weerkerend fenomeen, maar intussen kijken we daar zelfs niet meer van op: we lossen het op en het komt goed”, aldus Gilles De Coster.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws