Jan uit 'Kamp Waes' reageert voor het eerst na pijnlijke exit: "Daar was ik echt niet goed van"

240212jankampwaesvrt1
Nadat hij elke fysieke proef overleefde, moest Jan Syryn (52) toch 'Kamp Waes' verlaten. Hij kreeg van Fly te horen dat hij zich "pedant" gedroeg en geen teamplayer was. In Het Laatste Nieuws reageert Jan nu voor het eerst op zijn exit.
"Er is één woord voor u en dat is pedant. Dat betekent: je hebt over alles een betweterige mening. En je hebt dikwijls gelijk, maar uw social skills zijn benedenmaats om samen te werken in een team. Jan is niet de spil waar de wereld om draait", kreeg Jan als preek te horen van Fly. Kort daarna mocht hij zijn boeltje pakken.
"Het was heftig, ja", reageert Jan nu in Het Laatste Nieuws. "Van Fly’s woorden was ik niet goed. Wat hij zegt in 'Kamp Waes' is per definitie juist hè, hij is de leider en daar zal ik niet tegenin gaan. Maar je moet dat wel in z’n context zien", vindt Jan. "In 'Kamp Waes' jagen ze je veel stress aan en maken ze je moe", legt hij uit. "Dan was het mijn fout, tussen aanhalingstekens, dat ik me wilde bewijzen tegenover die jonge gasten en dat ik heb overdreven. Ik heb me gemanifesteerd en niet altijd op de goede manier. Dat kan pedant overkomen, maar zo is dat niet bedoeld", aldus Jan.

Mentaal geknakt 

"Ik was graag gebleven, natuurlijk, je doet mee om het einde te halen", gaat hij verder. Anderzijds voelde hij het wel aankomen. "Ik was mentaal geknakt na mijn aankomst in de tender feet. 'Voor één keer zijn we blij u te zien', zei Fly toen. Dat was een grapje, we hebben het er nadien nog lang over gehad, maar zo voelde het voor mij niet. Daarnaast was er het leeftijdsverschil tussen mij en die jonge gasten. En het lag - ik wil er niet moeilijk over doen - ook wel aan mijn karakter. Ik ben soms minder compatibel met mensen. Met bepaalde mensen kom ik heel goed overeen en met anderen minder", besluit Jan.