Om van achterover te vallen: zoveel geld kostte het XXL-trouwfeest in 'Blind Getrouwd'

230918blindgetrouwdvtm
Nu alle koppels officieel in het huwelijksbootje zijn gestapt, kon het ‘Blind Getrouwd’-avontuur echt van start gaan. Te beginnen met een knaller van een trouwfeest. Maar daar hing een stevig prijskaartje aan vast.
Het huwelijksfeest - dat sinds vorig jaar één groot feest voor alle koppels samen is - is ieder jaar een van de grootste kosten in ‘Blind Getrouwd’. “Het budget dat we gebruiken voor één groot feest of vier aparte feesten, is eigenlijk hetzelfde”, legt executive producer Mathieu de Rijcke uit in Het Laatste Nieuws. “Maar door het allemaal op één dag en één locatie te organiseren, kunnen we kosten besparen.” En toch mogen ze op het einde van de dag een stevige rekening verwachten.
De acht deelnemers mochten namelijk elk 25 gasten uitnodigen, dat zijn er dus 50 per koppel en 200 in het totaal. Dat is niet weinig, als je weet dat men voor een doorsnee trouwzaal tussen de 100 en 150 euro per gast vraagt. “Dat is ook het bedrag waar je in dit geval aan moet denken”, bevestigt De Rijcke. Bovendien bleven de koppels dit jaar in de B&B op het domein slapen. Die kamers kosten tussen 143 en 169 euro per nacht, exclusief ontbijt.

Eten en drinken aan de lopende band

Maar dat is nog lang niet alles. De genodigden kregen een driegangenmenu voorgeschoteld, dat piekfijn in orde was. Vervolgens werden niet één, maar vier bruistaarten van 60 cm hoog aangesneden. Op het feest werd bovendien 173 liter alcohol gedronken en werden 191 flessen water uitgeschonken.
Om nog maar te zwijgen over de crew! Naast alle personeelsleden in de zaal en in de keuken, liep de teller van de ‘Blind Getrouwd’-ploeg op tot zo'n 80 medewerkers. Daarbij horen de reporters, visagisten, een stuk of 10 cameraploegen en het technisch personeel. Begin al maar te rekenen!