Pijnlijk voor Walter De Donder: "Dan wordt ook hij aan de kant gezet bij 'Samson & Marie'" TV en Radio
TV en Radio

Pijnlijk voor Walter De Donder: "Dan wordt ook hij aan de kant gezet bij 'Samson & Marie'"

Pijnlijk voor Walter De Donder: "Dan wordt ook hij aan de kant gezet bij 'Samson & Marie'"

Voor Koen Crucke en Walter Baele kwam vorige week de donderslag bij heldere hemel. Na 33 jaar werden hun personages Alberto en Van Leemhuyzen geschrapt uit ‘Samson en Marie’. Walter De Donder, ofwel de Burgemeester, blijft als enige over. Maar hangt ook zijn ontslag onverbiddelijk boven zijn hoofd?

Koen Crucke en Walter Baele werden na meer dan 30 jaar aan de kant gezet om plaats te maken voor twee nieuwe personages in ‘Samson en Marie’. Walter De Donder heeft geluk, hij mag nog even blijven. Studio 100 besloot één van de drie anciens aan boord te houden om geen te bruuske overgang te hebben. “En inhoudelijk gaf de Burgemeester hen de meeste mogelijkheden”, legt de acteur nu uit in Dag Allemaal.

“De burgemeester kan problemen in het dorp oplossen of hulp zoeken om een probleem aan te pakken”, denkt Walter luidop na. “Dat heb je minder bij kapper Alberto en secretaris Van Leemhuyzen, die al een afgeleide van de Burgemeester was. Je kan moeilijk een secretaris opvoeren die geen burgemeester heeft, hé.” En toch kan het verhaal ook voor hem van de ene op de andere dag stoppen.

Nog één à twee jaar

Hoelang zijn Samson-avontuur nog zal duren, weet Walter voorlopig nog niet. “We hebben daar geen afspraken over gemaakt. Het zou kunnen dat men mij nog één of twee jaar aan boord houdt om de overgang vlot te laten verlopen en mij daarna ook naar de uitgang begeleidt”, beseft de acteur maar al te goed. “Ik zou dat jammer vinden. Samson zit in mijn hart en diep vanbinnen hoop ik toch nog even te blijven. Maar ik ben realistisch genoeg om daar rekening mee te houden.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws