Tine Embrechts heeft groot nieuws te melden: "Ik voel dat het dichterbij komt" TV en Radio
TV en Radio

Tine Embrechts heeft groot nieuws te melden: "Ik voel dat het dichterbij komt"

Tine Embrechts heeft groot nieuws te melden: "Ik voel dat het dichterbij komt"

Tine Embrechts, die bijna vijftig jaar wordt, staat aan de vooravond van de menopauze, een onvermijdelijke fase voor bijna elke vrouw. In haar nieuwe driedelige VRT 1-serie 'Menopauzia', die dit najaar wordt uitgezonden, verkent ze deze levensfase met humor, zelfspot en muzikale intermezzo's.

"34 jaar lang heb ik geleefd volgens het ritme van mijn maandelijkse cyclus. Nu voel ik de overgang dichterbij komen en wil ik die recht in de ogen kijken", zegt Tine. Ze deelt haar reis met kijkers, verrijkt door humoristische liedjes van Hugo Matthysen en sketches met Els Dottermans en Barbara Sarafian.

Bekende persoonlijkheden

De serie belicht de menopauze met openheid en nauwkeurige informatie, waarbij Tine thuis elf bekende vrouwen ontvangt die hun persoonlijke ervaringen delen. Gezien vrouwen ongeveer een derde van hun leven in de menopauze doorbrengen en veel vrouwen klachten ervaren, streeft Tine ernaar dit onderwerp bespreekbaar te maken en de schaamte die vaak heerst, te doorbreken. Met 'Menopauzia' wil Tine een licht werpen op deze belangrijke, maar vaak verkeerd begrepen, levensfase.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws