Verontwaardigde Andy Peelman neemt geen blad voor de mond en uit ongenoegen tegenover werkgever VTM

230311ANDYPEELMANVTM
Exit Andy Peelman in ‘De Verraders’. En dat zullen zijn medekandidaten geweten hebben. Met een lang gezicht verliet de weggestemde bondgenoot het programma. Maar ook een jaar na de opnames is de acteur en presentator nog steeds niet opgezet met zijn vertrek.
In HLN Showbits is Andy Peelman bijzonder scherp voor het populaire VTM-programma. “Voor mij was dat geen fijne ervaring, ik ben daar eerlijk in”, klinkt het verrassend. “Ik had mijn geld namelijk gezet op verrader zijn.” Maar die rol was weggelegd voor Walter De Donder, Klaasje Meijer en Bart Appeltans. De teleurstelling stond dan ook op Andy’s gezicht af te lezen, wat hem al meteen verdacht maakte bij zijn medekandidaten. Én kinderachtig volgens de kijkers.
“Ik ga mezelf niet veranderen. Love it or leave it. Ik draag mijn hart op de tong. Ik heb mijn teleurstelling dus nooit weggestoken”, bijt Andy van zich af. “Ook omdat het verhaal voor mij helaas negatief getint was.” Toen de verraders gekozen waren, stond het VTM-gezicht zelfs op het punt om te vertrekken. “Ik belde mijn vrouw: ‘Ik heb het gehad. Dit is niet oké. Het is niet gelopen zoals ik het wou’”, onthult hij.

Spijt van deelname

Zijn vrouw stelde hem voor twee opties. “Ofwel ziet de kijker een zure Andy en gaat die niet weten wat hij meemaakt. Ofwel doe je wat van je verwacht wordt en speel je het spel zo goed mogelijk”, legt hij uit. Maar het kalf was al verdronken. Of hij niet beter een andere tactiek had aangenomen? “Ja, gewoon niet meedoen”, reageert Andy fel. “Zoals bij seizoen één, toen hadden ze me ook al gevraagd.”