VRT strikt verrassende (internationale) juryleden voor Eurosong-preselecties TV en Radio
TV en Radio

VRT strikt verrassende (internationale) juryleden voor Eurosong-preselecties

VRT strikt verrassende (internationale) juryleden voor Eurosong-preselecties

Het wachten is bijna voorbij. Over 11 dagen, op 14 januari dus, weten we eindelijk wie ons land vertegenwoordigt op het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool. Wie de Belgische inzending wordt, beslist de kijker, samen met een nauwkeurig uitgekozen vakjury. Die raakte zopas bekend.

Wordt het Chérine, Ameerah, Gustaph, gala dragot, Hunter Falls of misschien toch Loredana of The Starlings? Dat komen we op 14 januari - na een hele week preselecties op Eén - te weten tijdens de live finale in Paleis 12. Het lot ligt deze keer niet alleen in de handen van kijker, maar ook van een vijftienkoppige jury, waarvan elf achter en vier voor de schermen.

En die vier zijn één voor één oude bekenden. Twee van hen mochten onze eer al eens verdedigen op het grote Eurosong-podium: Laura Tesoro en Jérémie Makiese. Laura vertegenwoordigde België in 2016 met ‘What’s the Pressure?’ nadat ze de preselecties won. Jérémie deed dat vorig jaar met ‘Miss You’.

De derde jurylid is Nikkie de Jager, die internationaal bekend is door haar YouTubekanaal Nikkie Tutorials, een icoon is binnen de Songfestivalwereld én de grote wedstrijd in 2021 mocht presenteren in Rotterdam. And last but not least, misschien wel de opvallendste naam: de Noorse Alexander Rybak, die het grote Eurovisiesongfestival in 2009 won met het nummer ‘Fairytale’. Bovendien waagde hij in 2018 opnieuw zijn kans.

Bron: VRT

VRT strikt verrassende (internationale) juryleden voor Eurosong-preselecties

Populair

Laatste nieuws