Zien we Angèle dan toch nog terug in 'Thuis'? Lut Hannes onthult of haar exit wel zo definitief is als we denken

231102daanhugaertluthannesthuisvrt1
Een week geleden moesten de trouwe ‘Thuis’-kijkers een van de meest geliefde personages, Angèle Backx, vaarwel zeggen. Of is haar exit toch niet zo definitief als we dachten? Actrice Lut Hannes (69) geeft opmerkelijk antwoord.
Het einde van een tijdperk. Na net geen 25 jaar gestalte te hebben gegeven aan Angèle, wil Lut Hannes haar leven anders invullen. “Met reizen. Vooral veel reizen. Als je in een soap werkt, kan je niet zomaar zeggen: ‘Kom, het is goed weer, we gaan eens een paar daagjes naar zee’”, klinkt het bij de voormalige ‘Thuis’-actrice in Primo. “Ik heb er nooit over gezaagd, over die gebondenheid. Dat hoort er nu eenmaal bij. Maar nu ik 70 word, heb ik toch andere prioriteiten”, besluit ze.
En zo pakte Angèle vorige week haar koffers in ‘Thuis’. En hoewel het al de vierde keer is dat Lut de soap verlaat, lijkt haar exit deze keer wel definitief. “Goh, definitief? In principe wel”, aarzelt de actrice. “Want ik ben dus zelf aan de productie gaan vragen of ik met deze rol mocht ophouden. Als ik dan nog tien actieve jaren heb, wil ik die ten volle benutten. Ik voel me zeker nog niet te oud om te acteren of om dagelijks op de set te staan, maar toch overviel me het gevoel dat ik andere wegen moest inslaan”, legt ze uit.

"Angèle zit voor altijd in mijn hart"

Toch lijkt ze de deur op een kier te laten. Mochten ze volgend jaar bellen met de vraag of ze nog eens in de huid van Angèle wil kruipen, dan zegt Lut zelfs volmondig ja. “Natuurlijk. Mijn hart ligt bij Angèle. Met veel plezier”, zegt ze snel. “Maar voor eventjes dan. Ik ben ook in de beste verstandhouding vertrokken, dus ik zie geen enkele reden om de mensen van 'Thuis' dat plezier dan niet te gunnen”, aldus de actrice. Er is dus hoop dat we haar personage ooit nog terugzien.