Dochter Sandy geeft update over toestand van Will Tura, die aan alzheimer lijdt: "Het is wat het is"

230914sandyturawillturaphotonews
Enkele maanden geleden raakte het droevige nieuws bekend dat Will Tura aan alzheimer lijdt. De 83-jarige zanger trok meteen streep onder carrière. Hoe het nu met hem gaat, daar vertelt zijn dochter, Sandy Tura, nu meer over.
Om zijn zestig jaar lange carrière in alle schoonheid af te sluiten, trakteert Will Tura zijn fans op 29 december op een spetterend afscheidsconcert in het Sportpaleis. Daarin zullen een twintigtal Vlaamse artiesten een eerbetoon brengen aan de keuze van het Vlaamse lied. “Het was hartverwarmend, want iedereen wilde mee in zee gaan. Daar schrok hij wel van”, vertelt Sandy Tura in Het Laatste Nieuws.
“Die avond zal mijn vader zeker deugd doen als hij zal zien hoe zijn collega's zijn muziek naar hun hand zetten. Hij kijkt er enorm naar uit”, klinkt het. Of Will Tura ook zelf zal zingen, is nog niet beslist. “Dat laten we nog in het midden”, zegt zijn dochter. “We willen de fans die een ticket kopen niks beloven wat we niet zeker kunnen waarmaken. Het concert is pas over drie maanden en in tussentijd kan er nog veel gebeuren”, beseft Sandy. “Op dit moment voelt mijn pa zich goed, maar er is natuurlijk wel de diagnose. Het is wat het is.”

Geen druk

Eén ding is zeker: Will Tura zal natuurlijk aanwezig zijn. “Maar we willen geen druk op zijn schouders leggen. We laten hem vrij”, besluit Sanyd. “Hij mag die knoop voor mijn part zelfs nog de avond zelf doorhakken. Ook met de rest van de organisatie willen we hem niet belasten. Het moet een feestelijke Tura-avond worden zonder zorgen of zenuwachtigheid voor hem.” De zanger is sowieso al in de wolken dat het ultieme concert dan toch kan doorgaan: “Het kan voor hem niet rap genoeg 29 december zijn.”