Francesco Planckaert deelt droevig nieuws over zijn zoon Devon: "Zat heel diep" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Francesco Planckaert deelt droevig nieuws over zijn zoon Devon: "Zat heel diep"

Francesco Planckaert deelt droevig nieuws over zijn zoon Devon: "Zat heel diep"

Onlangs moest Francesco Planckaert nog het slechte nieuws brengen dat zijn vrouw, Magali Van Houtte, met haar fiets lelijk ten val gekomen was tijdens een fietstochtje met het gezin. Ze hield er een gebroken elleboog aan over. Maar nu heeft hij helaas ook slecht nieuws over zijn zoon Devon Planckaert.

De fietsmicrobe zit duidelijk in de genen. Net zoals zijn vader en grootvader Eddy Planckaert heeft Devon de smaak helemaal te pakken. Maar nadat Eddy en Francesco een streep moesten trekken onder hun wielercarrière, lijkt het ook voor Devon zelf niet mee te zitten. De 16-jarige wielrenner heeft tot op vandaag nog geen enkele koers kunnen rijden.

In de zomer van 2021 werd Devon namelijk geopereerd omdat hij sukkelde met een ontstoken kniepees. Daarna volgde een lange revalidatie, die niet van een leien dakje liep. “Devons revalidatie verliep met ups en downs, maar vorig jaar in mei was hij klaar om te fietsen”, vertelt Francesco in Dag Allemaal. Toch heeft het niet mogen zijn. Twee dagen voor zijn eerste koers werd hij helaas besmet met covid.

“De ziekte zette zich op zijn longen – Devon moest zelfs een puffer gebruiken – én op zijn knie”, gaat zijn vader verder. “Zo frustrerend! Devon heeft toen diep gezeten.” Bovendien kreeg hij in het najaar nóg eens corona. “Wat hem weken trainingsachterstand opleverde”, aldus Francesco. “Hij was eind 2022 in orde en wilde deze winter crossen, maar we hebben dat wijselijk niet gedaan omdat hij zijn knie dan zwaar zou belasten.”

Eerste koers

“Het voorbije anderhalf jaar heeft Devon zowat alles meegemaakt wat je als coureur kan overkomen”, beseft zijn vader. Maar Francesco ziet het positief. “Leren omgaan met tegenslagen is belangrijk, dat hoort bij het leven van een wielrenner.” En na regen komt zonneschijn: in februari mag Devon eindelijk zijn eerste officiële koers bij de junioren rijden.

Populair

Laatste nieuws